Uwielbiam cukinię pod rożnymi postaciami... Mmmmmm :)
A robiliście kiedyś spaghetti z cukinii ?
Ja ostatnio zrobiłam takie mieszane, bardzo pyszne !
Do jego wykonania dobrze użyć takiego specjalnego obieraka.
Gdy użyjemy zwykłego (bez ząbków) otrzymamy szerokie tasiemki :)
Pozostałą część cukinii też wykorzystałam - po prostu pokroiłam w kostkę.
Tak przygotowane cukiniowe wariacje podsmażam na patelni
wraz z pomidorkami koktajlowymi i drobno posiekanym ząbkiem czosnku
na łyżce oliwy z ulubionymi przyprawami (tymiankiem, oregano, chilli w płatkach, solą).
Dorzucam łyżkę pestek dyni i/lub sezamu, pokrojony w kostkę filet z indyka (wędlina)
i mieszam dokładnie z ugotowanym, pełnoziarnistym makaronem spaghetti.
Aby wszystko ładnie się połączyło można dodać na patelnię 2-3 łyżki śmietany 30%
Układamy na talerzach i dekorujemy świeżą bazylią :)
Gotowe!
Proste, prawda ??
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miło mi, że do mnie zaglądasz. To dla mnie niezwykle ważne, że zostawiasz po sobie ślad.