Bardzo szybko się je przygotowuje i są pyszne :)
Czego chcieć więcej ??
Potrzebujemy:
- pęczek młodych marchewek
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżkę miodu
- 1 łyżkę octu jabłkowego
- sól morska
- płatki chilli (opcjonalnie) lub pieprz
Marcheweczki dokładnie szorujemy, nie obieramy.
Przekrawamy wzdłuż i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnika nagrzewamy do 180-190 stopni.
Tak rozłożone marchewki smarujemy naszą miksturą
wykonaną z oleju, miodu i octu (zużywamy max połowę!!!).
Posypujemy grubą solą i chilli.
Wkładamy na 15 minut do nagrzanego piekarnika.
Po tym czasie marchewy wyciągamy i ponownie "malujemy"
naszą glazurą, którą zużywamy już do końca.
I do pieca na kolejne 15 minut.
Po tym czasie są gotowe :)
Mięciutkie i pyszne !
uwielbiam!! od pewnego czasu pieczona marchew, w różnych smakach, jest u mnie hitem imprez domowych!!
OdpowiedzUsuńfantastycznie :) jak doprawiasz marcheweczki ???
Usuńmmm na pewno pyszne , robie tez podobne
OdpowiedzUsuń