Na ciepło, na chrupko - po prostu mniam !
Bruschetty w moim wykonaniu są niezwykle proste i szybkie (ale to żadne odkrycie, bo chyba z założenia mają właśnie takie być ;))
Smakują mi bardzo i lubię je robić :)
A co potrzebujemy do ich przygotowania ?
Świeże ciabatty (lubię te z Lidl'a)
Pomidorki w puszce (bez skórek)
Ser długodojrzewający
Oliwa z oliwek
Czosnek
Rozmaryn
Bazylia
Sól, pieprz
Przekrojone ciabatty skrapiamy oliwą i przypiekamy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.
W tym czasie gotujemy z odrobiną oliwy pomidorki w rondelku, dodajemy przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku, sól, pieprz (do smaku) oraz świeży rozmaryn (może też być oregano).
Podduszone pomidorki rozdrabniamy widelcem i nakładamy na nasze chrupiące grzaneczki.
Na wierzchu układamy płatki serka oraz świeżą bazylię :)
Można również posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Gotowe :)
Smacznego !
Wygląda smakowicie ! Muszę spróbować !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Kochana, narobiłas ochoty!!!
OdpowiedzUsuńbardzo lubie bruszety ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Ag
bardzo lubie bruszety ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Ag
Mniam - na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńAż ślinka leci ;) !
OdpowiedzUsuńMniam, już to lubię :) i muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńMniam, mniam, idę przyszykować sobie coś do jedzonka, ależ narobiłaś mi apetytu:)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko
Wygląda bardzo apetycznie. Palce lizać.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Wygląda bardzo apetycznie. Palce lizać.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Pycha pycha pycha!!!
OdpowiedzUsuńBrusketta dziewczyny, nie bruszetta:)
Dziecięca firma włoska o nazwei Chico, to nie " czico" tylko " kiko".
No to się powymądrzałam, ale chyba dobrze wiedzieć, prawda???
buuuuziam
Uwielbiam !!! robie zawsze ze swiezymi pomidorkami i mozzarella, pozdrawiam cieplo
OdpowiedzUsuńmniammm:)
OdpowiedzUsuńProsty i kuszący przepis :) Myślę, że wypróbuję :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńmniam mniam uwielbiam
OdpowiedzUsuńojej, ale smaku mi narobiłaś:)
OdpowiedzUsuń