Strony

poniedziałek, 20 lutego 2017

Pyszna pasta z avocado :)

 W ramach stabilizacji wprowadzam dotychczas wykluczone z diety produkty.
Radocha ogromna !
Tęskniłam już za pastą z makreli i owocem avocado,
dlatego to zieloniutkie cudo dzisiaj w roli głównej.

Przepis jest banalnie prosty i szybki do zrobienia.
Potrzebujemy (porcja na 2 osoby):
1 avocado
2 łyżki soku z cytryny
1 duży ząbek czosnku
1 pomidor
sól, pieprz do smaku
 Avocado wraz z przeciśniętym czosnkiem i sokiem z cytryny rozgniatamy widelcem,
doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidorka, mieszamy i... na kanapkę !

Gotowe, smacznego :)
Potem kawka i mamy gwarancję dobrego dnia !
 

4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie, niemal żałuję, że nie przepadam za awokado ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, ja uwielbiam zwłaszcza w połączeniu z czosnkiem, solą i chilli :)
      Na kanapkę, do sałatki - mniam !

      Usuń
  2. Muszę wypróbować, kiedyś jadłam dużo awokado, potem jakoś zapomniałam o jego istnieniu :o a jest przecież takie zdrowe...
    Kiedyś nawet udało mi się wyhodować małe drzewko z pesti awokado :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oooo drzewko z awokado fajna rzecz :) ja uwielbiam, zdrowe, maślane, mięciutkie... - po prostu pycha!

      Usuń

Miło mi, że do mnie zaglądasz. To dla mnie niezwykle ważne, że zostawiasz po sobie ślad.