W ramach stabilizacji wprowadzam dotychczas wykluczone z diety produkty.
Radocha ogromna !
Tęskniłam już za pastą z makreli i owocem avocado,
dlatego to zieloniutkie cudo dzisiaj w roli głównej.
Przepis jest banalnie prosty i szybki do zrobienia.
Potrzebujemy (porcja na 2 osoby):
1 avocado
2 łyżki soku z cytryny
1 duży ząbek czosnku
1 pomidor
sól, pieprz do smaku
Avocado wraz z przeciśniętym czosnkiem i sokiem z cytryny rozgniatamy widelcem,
doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidorka, mieszamy i... na kanapkę !
Gotowe, smacznego :)
Potem kawka i mamy gwarancję dobrego dnia !
Wygląda bardzo apetycznie, niemal żałuję, że nie przepadam za awokado ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję, ja uwielbiam zwłaszcza w połączeniu z czosnkiem, solą i chilli :)
UsuńNa kanapkę, do sałatki - mniam !
Muszę wypróbować, kiedyś jadłam dużo awokado, potem jakoś zapomniałam o jego istnieniu :o a jest przecież takie zdrowe...
OdpowiedzUsuńKiedyś nawet udało mi się wyhodować małe drzewko z pesti awokado :)
Oooo drzewko z awokado fajna rzecz :) ja uwielbiam, zdrowe, maślane, mięciutkie... - po prostu pycha!
Usuń