Lubicie takie bomby witaminowe w formie płynnej ? :)
To zdecydowanie fajna alternatywa dla witamin w tabletkach,
które nie do końca są takie super jak zapewniają nas w reklamach.
Co można mieszać w swoich koktajlach ?
Wszystko !!!
Ja - muszę przyznać - nie mogę doczekać się świeżych,
czerwonych owoców (maliny, truskawki, porzeczki).
Dzisiaj polecam za to zielone smoothie w skład, którego wchodzą:
- jabłko
- winogrona
- seler naciowy
- sok z limonki
- zielony ogórek
- liście szpinaku
- awokado
- kiwi
- trochę jogurtu/mleka lub po prostu wody
- łyżka miodu (opcjonalnie)
Myślę, że fajnie pasował by również banan
- podobnie jak winogrona jest słodki i można byłoby zrezygnować całkiem z miodu:)
Czy to jest smaczne ??
No cóż.... oprzeć się nie można wręcz, żeby nie wylizać do samego dna ;)
Buziaki i miłego tygodnia !!!
Magda
Seler naciowy i szpinak to jest akurat to, czego nie znoszę bleeee ale kolorek ma ładny :))))
OdpowiedzUsuńMiłego dnia Madziu:*
Wszystko zależy od proporcji - można ich dać tak niewiele, że są niewyczuwalne. Można też nie dawać ich wcale :)
UsuńWarto znaleźć swój ulubiony mix i raz na jakiś czas serwować sobie takie śniadanko czy podwieczorek.
Miłego dzionka również dla Ciebie ! :)
Prawdziwa bomba witaminowa, czyli to co potrzebujemy na wiosnę:)
OdpowiedzUsuńOj tak, zwłaszcza nasza cera, włosy i paznokcie :)
UsuńKoniecznie muszę wypróbować, akurat wszystkie składniki bardzo lubię :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie koktajle! Twój wygląda super - a jak zielono!
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować taką kombinację owoców.A powiedz mi - czy blender dobrze radzi sobie ze skórkami od winogron?
Ja zazwyczaj robię smoothies tylko na bazie szpinaku/jarmużu, bananów, kiwi i soku z pomarańczy :)
Chyba wiele zależy od blendera - mój ręczny lepiej radzi sobie ze skórkami niż ten szklany.
UsuńAle mnie takie drobinki nie przeszkadzają - jeśli Tobie tak, to ogórka lepiej obrać, ma dużo grubszą skórkę niż winogron :)
Bomba witaminowa teraz wskazana, raz że przesilenie wiosenne a dwa dieta poszpitalna zmusza do konsystencji płynnej dań.
OdpowiedzUsuń