W weekend chciałam zrobić coś szybkiego, a zarazem smacznego na obiadokolację.
Tak oto - całkiem przez przypadek - powstał kolejny makaron,
który na stałe wejdzie do naszego menu, bo jest pycha !
Tak oto - całkiem przez przypadek - powstał kolejny makaron,
który na stałe wejdzie do naszego menu, bo jest pycha !
Makaron spaghetti gotujemy w posolonej wodzie al dente.
Na łyżce oliwy z oliwek z dodatkiem ziół (świeży tymianek i bazylia) i świeżego czosnku
podsmażam pomidorki koktajlowe.
Zdejmuję pomidorki i na rozgrzaną, aromatyczną oliwę dodaję kawałeczki świeżego łososia.
Wystarczy odrobina soku z cytryny, pieprz do smaku i po chwili można dodać pokrojone,
suszone pomidory (ja kupuję te w zalewie ziołowej), oliwki oraz serek pleśniowy typu blue.
Wszystko dokładnie mieszamy i czekamy aż serek się roztopi.
Dodajemy pół kubeczka śmietanki 30% i mieszamy z wcześniej ugotowanym makaronem.
Serwujemy z pomidorkami koktajlowymi :)
Smacznego !
J a do ciebie skarbie włąsnie wpadłam po przepis na obiad. Wyetykietuję kuchnia i już będzie połowa sukcesu. Buzi.
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkiego rodzaju dania z makaronem! Twoje wygląda bardzo smakowicie i trzeba będzie kiedyś je wypróbować..
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;)